REINTEGRATIE

Langdurig zieke werknemers; een van de grootste problemen van bedrijven en instellingen. Maar een zieke werknemer hoeft nog niet arbeidsongeschikt te zijn.
In een andere functie en met de juiste begeleiding kan een medewerker wellicht prima functioneren. Van u als werkgever maar ook van uw werknemer wordt een actieve rol verwacht in reintegratie volgens de vernieuwde wet Poortwachter. De Roos Networks heeft veel ervaring met het uitvoeren van reintegratietrajecten.

Hoe werken wij

Indien een medewerker langer dan 6 weken ziek blijft kunnen wij voor u het volgende betekenen:

Voor uw werknemer betekent dit maatwerk en afstemming op zijn of haar persoonlijke situatie. Uw werknemer krijgt de aandacht en begeleiding die nodig is om weer aan de slag te gaan.

En u als werkgever voldoet aan de wettelijke eisen rondom reintegratie en betaalt alleen voor de diensten waarvan u daadwerkelijk gebruik maakt.

Langdurige en dure begeleidingstrajecten zijn gelukkig niet altijd nodig om uw werknemer weer gemotiveerd aan het werk te laten gaan. In sommige gevallen volstaan een of enkele gesprekken.
Maar ook ondersteunen wij bij het realiseren van een duurzame nieuwe arbeidsrelatie. Samen met u en uw werknemer stellen wij een passend programma op. Denk aan persoonlijke coaching, het opstellen van sollicitatiebrieven, curriculum Vitae en het verbeteren van presentatietechnieken.